Om Teo talks

Tänk Ted talks med teologisk tonvikt

Där har du Teo talks – föreläsningar på max 18 minuter om ämnen som får talarnas ”hjärtan att sjunga”. Teo talks är en Youtubekanal och en webbplats med föreläsningar för dig som längtar efter inspiration, kunskap och utmaning.

I Teo talks ryms samtal om andliga, kyrkliga och existentiella frågor. Det handlar om livet, människan och skapelsen.

Mellan festivalerna spelas nya Teo talks in runt om i Sverige. Dem hittar du på här på webben och på  Youtube.

Teo talks är ett samarbete mellan Svenska kyrkan i Umeå, Sävar-Holmön och Luleå stift samt studieförbundet Sensus och Verbum.

Kontakta oss gärna om du har frågor på info@teotalks.se

Teo talks vår

Teo talks vår i Umeå där talare och publik möts. Den hålls i Väven den 9-10 maj 2022.

Anmäl dig här

Initiativtagare

Lena Fagéus
Lena FagéusKyrkoherde i Umeå
Lena är präst och leg psykoterapeut. Goda samtal återkommer genom hennes yrkesliv. Hon leder sorgegrupper och bjuder in gäster till podden Angeläget.

”Jag vill hitta ett språk som når djupare, bredare och längre in.”

Per Rylander
Per RylanderKyrkoherde i Sävar-Holmön
Per är präst och samhällsengagerad. Hans drivkraft är hitta former för samtal om livet och meningen. Under åren som studentpräst vid Umeå universitet var han en av initiativtagarna till Kultur på Campus.

”Föreläsningarna i Teo talks är som en god tomatsås. Talarna har kokat ihop sina många år av kunskap och erfarenheter till koncentrerade och smakrika minuter.”

Ralf Elo
Ralf EloGrafisk formgivare och kommunikatör
Ralf har jobbat med kommunikation i olika former under hela hans yrkesverksamma liv. De senaste åtta åren i Svenska kyrkan.
Strategiskt idéarbete och grafisk form är det han brinner för. Att göra det i en kyrklig kontext får hans hjärta att sjunga.

”Idén till Teo talks föddes i kön till kaffeautomaten.”

Hör Lena, Per och Ralf prata mer om Teo talks i podden Angeläget.

Var först med att
få nyheter om Teo talks

Fyll i din mejl och få nyhetsbrevet från Teo talks.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel, prova gärna igen

Genom att skicka formuläret samtycker du att Svenska kyrkan i Umeå hanterar dina personuppgifter enligt gällande integritetslagstiftning (GDPR). De uppgifter vi behandlar om dig via detta formulär hanteras enbart för detta ändamål och kommer inte att säljas vidare och delas inte utanför Svenska kyrkan och för verksamheten nödvändiga samarbetspartners, om inte vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Här kan du läsa mer om Umeå pastorats behandling av personuppgifter: www.svenskakyrkan.se/umea/behandling-av-personuppgifter