Att finna vägar till enhet i en konfliktfylld värld med Sofia Camnerin, pastor, teologidoktor och generalsekreterare i Sveriges kristna råd

Enhet är inget vi uppfinner, det är snarare något vi upptäcker. ”Stå kvar tillsammans, stå ut med varandra, fortsätta gå tillsammans, fortsätta arbeta tillsammans. Enhet behöver inte betyda entydighet eller likriktighet.” Sofia Camnerin är pastor, teologidoktor och generalsekreterare i Sveriges kristna råd. I sin strävan att hitta vägar framåt i en nödställd värld där cancel-kulturen brer ut sig, har Sofia skrivit en bok med titeln: Stå ut med de andra – en bok om kärlek och enhet.

I Sofias Teotalk får du bland annat höra om hur centralkommittén inför kyrkornas världsråd hetsigt diskuterar för att efter lunch enas om en väg framåt trots olikheter.

Sofia Camnerin

Sofia Camnerin,  teologisk doktor och pastor. Har unik erfarenhet av hur man fattar beslut och håller samman i extrema olikheter efter att ha suttit i ledningen för Kyrkornas världsråd under 16 år, varit med och lett tre samfund till en ny kyrka och nu arbetar som generalsekreterare för Sveriges kristna råd. Sofia har disputerat på en avhandling om försoning, är förälder till ett barn i behov av särskilt stöd och har skrivit flera tidigare böcker.