Paulus brev kan blända även den som inte tror

Paulus brev till de första kristna församlingarna utmanar en envåldshärskare i en militärdiktatur och är bland det mest upproriska som skrivits. Det tycker kulturjournalisten och författaren Mattias Hagberg.

”Jag har blivit besatt av Bibeln som litteratur, av den antika kristendomen och av Paulus brev” säger han. Paulus texter är fortfarande aktuella, inte minst med dagens utmaningar att hantera klimatkrisen och ökade ekonomiska klyftor.

Mattias Hagberg

Mattias Hagberg är kulturjournalist och författare. De senaste åren har han i huvudsak ägnat sig åt stora samhällsproblem som socialt utanförskap, kriminalitet och miljöfrågor. Han medverkar regelbundet på Göteborgs-Postens kultursida och i Sveriges radio med essäer, kommentarer och kritik.

Mattias Hagberg har skrivit sju böcker, varav två reportageböcker och fem romaner.